שבוע הקולינריה הצרפתי ה-3 בישראל.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
שבוע הקולנריה הצרפתי ה3 בישראל החל היום

שבוע הקולינריה הצרפתי ה-3 בישראל  “SO FRENCH SO FOOD”  החל. בארוע הפתיחה לפסטיבל, אשר נערך אתמול בבית השגריר הצרפתי מר פטריק מזונאב. נכחו אנשי עסקים, בעלי מסעדות, שפים מובילים מצרפת, אנשי תקשורת, סלב, ואורחים רבים. שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל, ייערך השנה  ב 7 ערים ברחבי הארץ –  תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה,טבריה, עכו ובנימינה. 21 שפים מובילים מצרפת, עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים הגיעו לישראל, ביחד עם שפים מקומיים מ-20 מסעדות ברחבי הארץ הם יכינו תפריטים מיוחדים, ויציעו לקהל הרחב את חוות המטבח הצרפתי המשובח (במסעדות 15/ 2 /16-17-18 )

שבוע הקולינריה הצרפתי יתמקד השנה בחבל “רון-אלפ” שבצרפת. נבחרת של 7 שפים מהאזור תחשוף בפני הקהל הישראלי את מוצרי החקלאות, המזון ויקבי האזור.

פטריק מזונאב, שגריר צרפת בישראל: “השנה, ההירתמות הנלהבת של השפים מצרפת, בתוספת סיוע מחבל הרון-אלפים בצרפת וחסות של חברות מצרפת ומישראל, אפשרו לנו ללכת רחוק ולהגיע למחוזות חדשים. השפים שלנו קיבלו על עצמם להכשיר טבחים של ארגון “לתת” הנפלא, המספק ארוחות חמות לאלפי נזקקים מדי יום. השפים יעבדו גם בבתי חולים, בביה”ח הצרפתי בנצרת ובביה”ח בילינסון בפתח תקווה וישביחו את התפריט המוגש לחולים”.

שבוע הקולנריה הצרפתי ה3 בישראל החל היום
שבוע הקולנריה הצרפתי ה3 בישראל החל היום

בין השפים הבולטים שיגיעו השנה: לראשונה שף עטור בשלושה כוכבי מישלן, ז’ראלד פאסדה,מהמסעדה במלון “לה פטיט ניס” במרסיי שיחבור לשף יורם ניצן במסעדת “מול ים”. סימון זאנוני, שף מסעדת היוקרה “Trianon Palace” המחזיק בשני כוכבי מישלן, פתח לאחרונה את מסעדת העילית הכשרה למהדרין הראשונה בפריז,  יבשל ארוחת גורמה יוקרתית וכשרה ביחד עם דוד ביטון, שף מסעדת La Regence במלון “המלך דוד” בירושלים. ג’רר אידו, הלא הוא “מר סופלה” שעל לקוחותיו הקבועים במסעדת “רקאמייה” בפריז נמנים, טים ברטון, גווינת’ פלטרו ואפילו ברק ומישל אובמה המגיעים במיוחד לטעום את מנות הסופלה הסודיות הקטנות העגלגלות וההרמוניות שהוציאו לו מוניטין בכל רחבי העולם. בארץ הוא יכין אותן במסעדת פופינה בתל אביב. השף הצעיר והטרנדי סבסטיאן רישאר, ממסעדת “La table de Sébastien” בעלת כוכב מישלן בדרום צרפת, יתארח במסעדת מסה בתל-אביב עם השף אביב משה ויעביר סדנאות שף במלון שרתון תל אביב. דלאל המסעדה והקונדיטוריה בנווה צדק יארחו את השף אוליבייה פאז’ה שיבשל עם השף גולן גורפינקל ואת פטריק פומייה – אמן השוקולד, “גראן קונטואר דה שוקולט”, של אזור ליון שירקח עם שף קונדיטור ענר צלאל מעדני שוקולד ומיני פטיסרי. כריסטוף מרגן במדריך גומיו, בן לשולשת טבחים אשר

השפים עם שגריר צרפת צילום:106il לייף סטייל
השפים עם שגריר צרפת צילום:106il לייף סטייל

מתמחה במתכונים קלאסיים המבוססים על מוצרי “טרואר” מקומיים בליון, יתארח במטבח של “הוטל מונטיפיורי”. אוליבייה דגאן, שגדל במטבחי ארמון האליזה ובחר לפתוח מסעדת יוקרה משפחתית כפרית בכרמים של חבל בוז’ולה, יבשל עם שף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס. שף פרדריק ברטו, בן לשושלת ארוכה של טבחים יתארח בז’אז’ו בר יין. לוראן בובייה, נשיא אגודת המצנפות הלבנות של ליון ומאסטר מטבח צרפת יתארח במסעדת “אוליב ליפ”. בנז’מין קולומבה, השף של מסעדת “קוט- רו” בדרום צרפת בעלת כוכב מישלן, יבשל ארוחה יצירתית עם שחר סיון האמן והבעלים של “ביסטרו וניה” בחיפה. סטפן פרוש, השף הטוב ביותר של צרפת  על פי מדריך “לוג’י” ובעל 2 מצנפות ב “גומיו” יתארח בבר מסעדה ששון על הכרמל לארוחת גורמה משותפת שתגיע במנות למרכז השולחן. שף סבסטיאן סנז’ו המחזיק בכוכב מישלן ותואר אמן המטבח הצרפתי 2014 משתתף כבר פעם שנייה בשבוע הקולינריה הצרפתי ויתארח במטבח של הנמל 24 בחיפה, שתארח גם ארוחת גאלה ב-10 ידיים של  5 שפים צרפתים המתארחים בצפון. שף פאבריס מואיה יפעל בעיקר בטבריה, הוא יכין ביחד עם בנות העיר מנות מסורתיות מעדות המזרח במסעדת רוברג במושב ליבנים, יעביר סדנאות בישול לילדים ויבשל עם שפים יהודים, מוסלמים ונוצרים ארוחת אבירים למען השלום. השף דומיניק מורו בעל מצנפת ליון ומאסטר מטבח צרפת, ממסעדת “טו לה מונד א- טבל” ידרים לבאר שבע לבשל עם השף סהר רפאל במסעדת כרמים. מרסיאל אנגהארט, ממציא ה”מקארה” (עוגיית מקרון מרובעת) יתארח במסעדת שילה ויבשל עם השף שרון כהן. יוהאן לקלר שף עטור תארים ממסעדת “לה סוויט”, המתמחה במעדנים המשלבים מוצרים מהאדמה והים יחבור לשף אורי ירמיאס ממסעדת “אורי בורי” בעכו. האופה הצרפתי ז’וליאן פייטראוואל והאופה הישראלי יובל אלחדף יזמינו את הקהל בשישי 20.2 ל”מיצג לחמים – לראות,להתבונן ולטעום” במאפיית תשבי בבנימינה. מרסל רווין בן האי מרטיניק, שף המלון “מונטה-קרלו ביי” במונקו, יציע חגיגה קולינרית קריבית במסעדת “רופ טופ” על גג מלון ממילא בירושלים. מישל פורטוס, בעל 2 מקרון במישלן יתארח במסעדת אדום בירושלים. גיום גומז, שף ארמון האליזה ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית ילמד את הטבחים של ארגון  “לתת” – להכין מנות ‘גורמה’ מהירות, טעימות וזולות.

[su_custom_gallery source=”media: 29336,29335,29334,29338″ limit=”6″ width=”180″ height=”180″] [/su_custom_gallery]50

מוצרי מזון תוצרת צרפת המיובאים לראשונה למדפים בישראל- יושקו בחודש פברואר ב-120 סניפי  ‘מגה בעיר’ ברחבי הארץ. . www.mega-bair-france.co.il

שוק הנמל בתל אביב יהפוך בין התאריכים 18-19 בפברואר לשוק איכרים צרפתי אותנטי. הדוכנים יציעו את מיטב התוצרת הצרפתית: גבינות בורסן, בייבי בל, סנט אלמברה ועוד; יינות מיקב שפוטייה; ממרחים משובחים; לחמים ומאפים ממכרים; שוקולדים, דוכן ערמונים חמים, נקניקי גורמה; עוגיות מקרון, קרפים בשלל מילויים ועוד. דוכני שפים : שף דן אבוקייר – השף של שגריר צרפת בישראל יחבור למסעדת רוקח שוק. השף הצרפתי לורן בובייאה ושף יוסי שיטרית ממסעדת Kitchen Market יציעו למבקרים מנות שף משובחות במחיר סמלי של 25 ₪  שכל ההכנסות ממכירתן תועברנה לילדים נזקקים באמצעות ארגון לתת.

אמנות השולחן – חברת האווילנד (HAVILAND) תציג את כלי הפורצלן האלגנטיים מלימוז’ על שולחנות מסעדות “מול הים” ו”פופינה”. מהדורות אקסקלוסיביות של כלי שולחן עדינים וקלילים עשויים בעבודת יד במגוון צורות וצבעים.

לימודים –  סדנאות וכיתות אמן עם השפים הצרפתיים יתקיימו במלון שרתון תל אביב ב- 19 בפברואר. יום עיון פתוח לקהל באוניברסיטת תל-אביב יתקיים ביום שלישי,17 בפברואר בשעה 12:00 בהשתתפות ז’אן-רובר פיט, נשיא האקדמיה ליין מצרפת ופרופסור פייר זינגר, שידונו בנושא: מדוע המתכונים הצרפתיים הוכרזו כמורשת תרבות של האנושות על-ידי ארגון אונסקו”.

טעימות יין וקוניאק –  ביום שישי 20 בפברואר בעשרות חנויות יין ברחבי הארץ.  הרשימה המלאה של החנויות המשתתפות באתר האינטרנט של המכון הצרפתי. הקוניאק היוקרתי Remy Martin, יוצע במחירים מיוחדים במסעדות המשתתפות.

 שגריר צרפת צילום:106il לייף סטייל
שגריר צרפת צילום:106il לייף סטייל

שבוע הקולינריה הצרפתי ה-3 בישראל מתקיים בשיתוף עם:

אייר פרנס, BNP PARIBAS, CAL, VISA INFINITE , שאפוטייה, לשכת המסחר צרפת ישראל, רון-אלפ (CCFI-RA), עמותת רון אלפ ישראל חילופין, כורסאל, דן גורמה, דיגיטל, עירתחתית חיפה, ארגון לתת, עיריית תל אביב-יפו, עיריית חיפה, עיריית טבריה, עיריית עכו, עיריית באר שבע, HAVILAND, מגה בעיר, JC DECAUX, רמי מרטין, סיימן, שרתון תל אביב, TV5MONDE,  VATEL,התאחדות המלונות טבריה, מכללת רימונים, מכון פול בוקוז’ בית הספר הצרפתי JEAN DROUANT,     בית החולים הצרפתי בנצרת, עמותת תיירות חיפה, מלון לאונרדו פלאזה טבריה, טרטר, ברס בלו, בייבי בל, שוקולדABTEY ,SUR-MESURE DÉCORATION EVIAN, BADOIT, LAGUIOLE, נוגט Chabert ו-Guillot, מלון “BROWN” הטבחים אביבהBRAGARD, MYFOR ,So French Délices , VALRHONA,Slamani Group.

השותפים המרכזיים  בשבוע הקולינריה הצרפתי  ה-3 בישראל

רמי מרטן – הינו הקוניאק האיכותי והמוכר בעולם. מאז שנת 1724, משווק בית רמי מרטן קוניאקים ייחודיים לפי דרגות יישון שונות VS, VSOPוXO . מגה בעיר – אייר- פרנס – קבוצת Vatel – TV5MONDE – הערוץ דובר הצרפתית מספר 1 בעולם Visa–  כרטיס האשראי לאלפיון העליון – Infinite Visa סיימן – יבואנית מוצרי מזון גורמה משנת 1985

15 – 20 בפברואר 2015   תל אביב / חיפה / ירושלים / באר שבע / עכו / בנימינה / טבריה 21 שפים צרפתים – 20 מסעדות  – 7 ערים בישראל

לתכנייה המלאה של שבוע הקולינריה הצרפתי, להרשמה לסדנאות ולהזמנת מקומות במסעדות www.institutfrancais-israel.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים