מתכון לעוגיות

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ופירות, מתכון לעוגיות טעים ובריא!

החופש הגדול בשיאו, הקורונה הכריעה, וכדאי לבלות יותר בבית עם הילדים ולהכיר להם את עולם האפיה והבישול. אורי שביט מציעה מתכון פשוט של עוגיות ביתיות, בריאות וטעימות המשלבות שיבולת שועל, שוקולד ואפילו פירות.

שיבולת שועל, מזון בריאות, בעלת סגולות:
עשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים ומכילה ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, סידן, אבץ ומגנזיום.

נחשבת למועילה בירידה במשקל ותורמת לתחושת שובע ממושכת.

בעלת ערך גליקמי נמוך, המסייע באיזון רמת הסוכר בדם והיא נחשבת למועילה במניעת מחלות לב, יתר לחץ דם ובעיות עיכול.

מתכון לעוגיות, סוגת,מתכון לעוגיות עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ופירות,אורי שביט, המלצמה של רות
מתכון לעוגיות, באדיבות אורי שביט, המלצה של רות

חומרים לכ-25 עוגיות

1/2 כוס (50 גרם) פתיתי שיבולת שועל עבים “סוגת”
1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא “סוגת”
1/2 כפית  סודה לשתיה “סוגת”
1/2 כפית  אבקת אפיה “סוגת”
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים
1/3 כוס תותים מיובשים או חמוציות
1/3-1/2 כוס שוקולד צ’יפס מריר

1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר דמררה קלאסי “סוגת”
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס פירות טריים, חתוכים לקוביות (דובדבנים, שזיפים, תותים וכדומה)

לקישוט:
חופן שוקולד צ’יפס מעט מלח גס     להגשה (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר מומס

מתכון לעוגיות, סוגת,מתכון לעוגיות עוגיות שיבולת שועל, שוקולד ופירות,אורי שביט, המלצה של רות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח, סודה לשתיה ואבקת אפייה. לקערה מוסיפים גם את האגוזים, התותים המיובשים ושוקולד צ’יפס, ומערבבים את כולם יחד.

  1. בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר, רסק תפוחים ותמצית וניל, לתערובת אחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים בעדינות.
  2. מעבירים בכל פעם שליש מהחומרים היבשים לקערה של החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. מכניסים למקרר ל-15 דקות עד חצי שעה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו).
  4. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים עוגיות שטוחות בקוטר של כ-4 ס”מ. מסדרים אותן בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משבצים בכל עוגייה עוד 2-3 שוקולד צ’יפס ומפזרים מעט מלח גס.
  5. אופים 8-12 דקות – מוציאים מהתנור כשהשוליים מזהיבים ואפויים אבל המרכז עדיין רך (העוגיות ימשיכו להתגבש מחוץ לתנור). מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ואם רוצים מזלפים על העוגיות שוקולד מריר מומס.
  6. מאחסנים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר עד שבוע.

בתאבון ולבריאות! המלצה של רות!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים