מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה. השף  אבי ביטון מציג באדיבות "אחווה"  

מתכון למאפה סורי אותנטי

מתכון שכולם יתמוגגו ממנו, מאפה סורי אותנטי עם בשר וטחינה.

כי אין כמו טעם של בית, טעם של פעם, טעם שמחזיר את ניחוחות הבית עם נוסטלגיה וזיכרון קולקטיבי למאכלי העדה הסורית. קבלו את המתכון של השף אבי ביטון בשיתוף מותג הטחינה "אחווה". מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה.

"אחוה" והשף אבי ביטון מגישים מתכון למאפה הסורי האותנטי בגרסה עדכנית:  

המצרכים הנדרשים:

כמות מספיקה ל5-7 סועדים, בגודל המותאם לתבנית אינגליש קייק:

מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה. השף  אבי ביטון מציג באדיבות "אחווה"  

מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה. באדיבות "אחווה" והשף אבי ביטון

500 גרם בשר טחון

1 כוס אורז מבושל

2 בצלים לבנים

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

1 כף רסק עגבניות

1 כפית שטוחה בהרט

1 כפית גדושה פלפל שחור טחון

1/2 כפית מלח

 

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית,1 כוס מים קרים, מעט מלח, מיץ לימון. ניתן להוסיף גרעין שום כתוש.

לסלט: 2 עגבניות, 1 פלפל חריף, 1 כף רסק עגבניות, 1 חופן פטרוזיליה, קורט מלח, מיץ מחצי לימון, 2 כפות שמן זית.

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את שני הבצלים דק ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל. מתבלים בעזרת פלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.
  2. מוסיפים שתי ביצים לתערובת ומערבבים את כל החומרים היטב בעזרת הידיים.
  3. משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ – 45 דקות.
  4. מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
  5. מכינים את הסלט: קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול ומתבלים במלח, מיץ לימון, רק עגבניות ושמן זית ומערבבים היטב.
  6. בסיום האפייה מוציאים את המאפה מהתנור ומצננים. שמים טחינה על המאפה בנדיבות ומורחים בעזרת כף.
  7. מגישים פרוסת מאפה וטחינה לצד סלט עגבניות חריף.
    מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה. השף  אבי ביטון מציג באדיבות "אחווה"  

    מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה. השף  אבי ביטון מציג באדיבות "אחווה"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתיאבון!!! תודה לחברת "אחווה" ולשף אבי ביטון על אחד מהמתכונים הטעימים שלא השאירו פרור על הצלחת. המלצה של רות,

הצטרפו גם להמלצה של רות בפייס. 

  , , , , , ,


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *