מתכון לחומוס ערבי אמיתי צילום: אוכל 106il ישראל לייף סטייל

משתפת אתכם במתכון סודי לחומוס ערבי אמיתי אסלי

כולם אוהבים חומוס!

ככה זה עושה רושם. כמעט בכל מסעדה ובכל בית יש חומוס, לצד מוצרי צריכה הכרחיים. לא פלא שחומוס נחשב האוכל הלאומי של ישראל, האוכל הלאומי שמחבר ומקשר בין כולם, בין יהודים, ערבים, נוצרים צ'רקסים וכל מני סוגי דתות מיעוטים.

לחומוס המוני גרסאות וטעמים. אירוח וטעימת חומוס ביתי של שף מדופלם מחברון הביאה אותי לנסות להכין את החומוס הטעים הזה.

האמת שאכלתי חומוס ביתי בהמון מקומות, ניסיתי בעצמי להכין לפי מתכונים שקבלתי, אך המתכון הזה הוא מתכון החומוס הכי טעים. מידות מדויקות לא תוכלי לקבל ממני אך חומוס מעדן שכזה כן , ללקק את האצבעות.כל מי שמתארח אצלי משבח את החומוס.

המתכון קל אך חשוב להקפיד על התהליך

מתכון לחומוס ערבי אמיתי צילום: אוכל 106il ישראל לייף סטייל מתכון לחומוס ערבי אמיתי צילום: אוכל 106il ישראל לייף סטייל

מתכון לחומוס ערבי אמיתי צילום: אוכל 106il ישראל לייף סטייל

מצרכים:

חומוס ענק (מאיה) שקית ארוזה רצוי משווקים

1/4-1/3 צנצנת טחינה איכותית

מלח

שני בצלים קטנים

סודה לשתייה

שני שיני שום

שמן זית סורי בכבישה קרה איכותי ביותר

שתי כפות סודה לשתייה

שני לימונים טריים סחוטים, פטרוזיליה קצוצה וסיר לחץ.

אופן ההכנה:

משרים את החומוס יום שלם בחוץ עם כף סודה לשתיה ומים קרים, מחליפים את המים ושוב מוסיפים כף סודה לשתייה, לאחר שהחומוס מתנפח מסננים ומכניסים לסיר לחץ יחד עם שני המצלים, שני השום ומים למשך כחצי שעה. מורידים מהאש, מקררים בחוץ ומכניסים למקרר ליום נוסף, למחרת מכניסים לבלנדר את החומוס, טחינה, לימון, מלח, שמן זית ומים לפי הצורך. מכניסים לקופסאות ושומרים בפריזר, כל פעם שנגמר מוציאים מעבירים לצלחת ומקשטים עם פטרוזילה קצוצה, שמן זית ולקישוט פפריקה אדומה או סחוק. מנגבים ומתענגים!!!

מתכון לחומוס ערבי אמיתי צילום: אוכל 106il ישראל לייף סטייל

מתכון לחומוס ערבי אמיתי צילום: אוכל 106il ישראל לייף סטייל

בתאבון!!! תודה לחברי היקר שאינו מוכן לפרסם את שמו ברש גליי

  , , , , ,


One thought on “משתפת אתכם במתכון סודי לחומוס ערבי אמיתי אסלי

  1. חוץ מכמה טעויות כתיב וכתב וחוסר ההבנה שלי למה רשום פעמיים סודה לשתיה, את מכינה את המתכון בדיוק כמוני ועל זה רציתי לאמר כל הכבוד כי ככה מכינים חומוס! אני רק לא מכניסה לחומוס פטרוזיליה אלא שום ונסי עם קמצוץ כמון. לא הרבה רק איזה רבע כפית מחוקה זה נותן המון טעם טוב לחומוס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *