מתכון תבשיל קטניות נוף עתאמנה איסמעיל

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

סוגת, כיאה למותג ישראלי מוביל בחר בנוף עתאמנה איסמעיל כפרזנטורית הבית שלו לחורף 2021.

כך שכולנו נהנים מארוחה דשנה, המתאימה לכולם, טבעוני, צמחוני, גדולים וקטנים. 

קישואים ממולאים בעדשים ירוקות / נוף עתאמנה איסמעיל 

חומרים ל-6 מנות, 8 קישואים גדולים.

למלית:

נוף עתאמנה איסמעיל, פרזנטורית סוגת, מתכון קישואים ממולאים עדשים
צילום: נוף עתאמנה איסמעיל, פרזנטורית סוגת, מתכון קישואים ממולאים עדשים

1 כוס עדשים ירוקות
1 בצל מגורר גס
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית
1 כרישה פרוסה דק
2 ענפי סלרי קצוצים
2 שיני שום פרוסות
1 כפית כורכום, 1 כפית שטוחה כמון, מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ מ-1 לימון, מים

מתחילים בהכנת המילוי: מעבירים את העדשים לסיר, ממלאים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שהעדשים כמעט רכות. מסננים ומחלקים באופן שווה לשתי קערות.

טוחנים מחצית מהעדשים במעבד מזון למחית חלקה.

יוצקים את שמן הזית למחבת ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים לבצל את מחית העדשים, העדשים השלמות ופטרוזיליה ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים 1-2 כפות מים כדי שיתקבל מרקם של עיסה.

ממלאים את הקישואים: חוצים את הקישואים לרוחב ומיישרים בסכין את התחתית כדי שהקישואים יעמדו באופן יציב בסיר. מרוקנים את תוכן הקישואים בעזרת כפית או מכשיר ייעודי לריקון וממלאים בתערובת העדשים.

יוצקים את שמן הזית לסיר רחב (סוטאז’) ומטגנים את הכרישה והסלרי מעל להבה בינונית-גבוהה, עד לריכוך. מוסיפים כורכום, כמון ואת שיני השום וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים מלח ופלפל, מיץ לימון ומים, כך שהרוטב יגיע ל-2/3 מגובה הקישואים.

מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40-60 דקות עד שכל הרכיבים רכים ומלאי טעם.

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מסירים את המכסה ומכניסים את הממולאים לתנור לכמה דקות, להשחמה יפה.

כעת הגיע זמן להינות, מאוכל מזרח ים תיכוני, עם עלים וקטניות בתיבול ישראלי, לצד שפע תוצרת חקלאית ממנו רוקחים מנת קטניות גורמה מהמטבח הערבי, זו אכן חגיגת חורף.  ומבחינתי כל השנה לאכול ממאכליה של השפית נוף עתאמנה איסמעיל.

תודה לסוגת על הבחירה, בתיאבון. למתכונים נוספים הכנסו 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים