מתכון לקראמבל תפוחי עץ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

מתכון לקראמבל תפוחי עץ

שילוב מנצח של טעם וניחוח תפוחי עץ אפויים וחמאה.

קינוח ביתי מהיר ומפנק, המתאים לחורף ובמיוחד לחג החנוכה.

לא בדיוק עוגה, לא צריך להכין בצק, וגם לא בדיוק מאפה.

אבל מה שבטוח שקראמבל תפוחי עץ הוא  קינוח ביתי ומענג, אשר בשמחה ישתלב עם גלידת וניל. קינוח של ניגודים – תפוחי עץ נימוחים לצד פריכות של פירורים, חמצמצות לצד מתיקות, מאפה חם לצד תוספת קרה.

העיקרון : מכינים פירורים ( crumbles) ומכינים מלית של תפוחי עץ . אח”כ מרכיבים הכל יחד ואופים.

בצ’יק וצ’ק מקבלים קינוח ביתי, חורפי ומפנק!

לפירורים (קראמבל): 160 ג’ (1 כוס ו 2 כפות) קמח, 112 ג’ (1 כוס וכף אחת ) שיבולת שועל, 160 ג’ (3/4 כוס) סוכר, 160 ג’ חמאה (קרה וחתוכה לקוביות) קינמון קמצוץ, מלח קמצוץ

אופן ההכנה:

לחתוך את החמאה לקוביות (מומלץ לקרר במקפיא לחצי שעה)

לשים את כל החומרים בקערת מיקסר, עם וו “גיטרה” במהירות בינונית. כדי שייצאו פירורים ולא עיסת בצק, צריך לעבוד בזהירות  ולא לערבב בחוזקה מידי ולא יתר על המידה.

מה שירכיב את החומרים לכדי פירורים זה עטיפת הקמח את החמאה . בקינוח הזה אני מעדיפה את הפירורים לא “חוליים” אלא די גסים כך שיהיו נגיסים.

פירורים ניתן גם להכין במעבד מזון. שמים את כל החומרים במיכל מעבד המזון ועובדים עם כלי הסכין של המכשיר. במעבד מזון נדרשת עבודה “בפולסים” המייצרים חיתוך של החמאה עם הקמח.

גם כאן צריך לעבוד בזהירות עד לקבלת פירורים ולא עיסה.

להניח את הפירורים בקירור.

למלית תפוחי עץ: 1.5 ק”ג תפוחי עץ (גראנד סמית) מיץ לימון (מאחד או שניים, כמות שתעטוף את כל כמות התפוחים) 350 ג’  (כוס ו 3/4) סוכר, 40 ג’ קורנפלור (4 כפות), 1 כוס  צימוקים, גרידת לימון מלימון אחד, חצי כפית קינמון, קמצוץ מלח, 40 ג’ חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

לקלף תפוחי עץ, להוציא את הגרעינים והליבה. להניח בקערה ולזלף מעל מיץ לימון למנוע השחרה של התפוחים.

לחתוך את התפוחים לחצאים ולפרוס לפרוסות.

בקערה נפרדת מערבבים יחד סוכר, וקורנפלור, קינמון ומלח.

מוסיפים את התערובת לקערת תפוחי עץ ומערבבים היטב. מוסיפים גרידת לימון ואת הצימוקים.

*העמילן יחזיק יחד את הנוזלים ואת הטעמים.

הרכבה:

לחמם תנור לחום של 160 מעלות.

לשמן כלי חסין חום.

לרפד את הכלי עם מלית תפ”ע ולפזר מעל את קוביות החמאה.

לפזר מעל את הקראמבל (הפירורים).

להכניס לתנור לכ 40 ד’.

מניחים את שכבת תפוחי העץ ומעל את הפירורים
מפזרים את כל כמות הפירורים

הגשה:

להוציא מן התנור, לתת לקראמבל לנוח קצת ולהתייצב.

הגישו את קראמבל תפוחי העץ בעודו חם ורצוי לצד גלידת וניל.

קראמבל תפוחי עץ: התפוחים אפויים ומקורמלים

טיפים:

הטוב שבקונדיטוריה, שבמרבית מן המקרים, ניתן להכין מראש את הדברים וביום ההגשה רק נותר “להרכיב ” את המנה. לכן ניתן להכין מראש את הפירורים ולשמור במקפיא בכלי אטום. ככל שהם יכנסו קרים לתנור כך הם יהיו יותר קריספי אחרי האפייה.

ניתן את הסוכר שבמתכון להחליף לסוכר חום (כהה או דמררה)

פשוט, קל ומהיר.

רינה שדה, מתכון השבוע 106il מגזין לייף סטייל,

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים