תתענגו על זה! שניצל עוף לתנור בציפוי פקאנים, תפוז, סילאן ועשבי תיבול

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
106il -lifestyle

אני אוהבת שניצל כמו יותר מ70% מהאוכלוסייה, קבלו את המתכון לשניצל הכי טעים שאכלתי מימי! טעמתי שניצל במגוון מתכונים ובמגוון ארצות בעולם, אבל את שניצלוני עוף לתנור בציפוי פקאנים, תפוז, סילאן עם עשבי תיבול, אני הכי אוהבת!  תודה לאודי ברקן דיאטן קליני ושף מבית קנור. מותג הקולינריה המוביל בארץ ובחו”ל בתחום המרקים, הרטבים, התבשילים ועזרי הבישול, של קונצרן יוניליוור האנגלו-הולנדי בישראל.

כמות המנה 30 יחידות (אצלי זה מתחסל בארוחה של 4 נפשות אוהבות שניצל עם ‘שניצל ולתנור’

צילום: שניצל ולתנור אוכל 106il -lifestyle
צילום: שניצל ולתנור אוכל 106il -lifestyle

מצרכים:

  • 5 ק”ג חזה עוף ללא עצם מחולק ליחידות “פרפר”
  • 6 כפות מיונז הלמנ’ס לייט
  • כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפיות סילאן
  • חצי כפית צ’ילי גרוס
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 2 כפות רוטב קנור סויה בסגנון סיני מופחת נתרן
  • 100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים גס
  • פירורי לחם קנור שניצל ולתנור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. פורסים כל “פרפר” חזה עוף ל-3 פרוסות.
  3. מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם ומעבירים לקערה.
  4. מערבבים את שאר החומרים למעט חזה העוף ומעבירים לקערה.
  5. טובלים את פרוסות חזה העוף בשני הצדדים בתערובת המיונז ולאחר מכן מעבירים לתערובת הפירורים.
  6. “מדביקים” את תערובת פירורי הלחם לכיסוי מלא של חזות עוף ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  7. מכניסים לתנור החם ואופים 8-10 דקות.
  8. מוציאים את חזות העוף והופכים צד.
  9. בינתיים מעבירים את התנור למצב של גריל עליון ומכוונים לטמפ’ מקסימלית.
  10. לאחר מספר דקות מחזירים את חזות העוף לתנור ל- 2-3 דקות נוספות עד שמשחים.

    צילום: מבשלים קנור, אוכל 106il -lifestyle
    צילום: מבשלים קנור, אוכל 106il -lifestyle
  • אופציה נוספת ללא גריל התנור היא להפוך את חזות העוף ולהחזיר לתנור ב-200 מעלות ל- 5-6 דקות.
  • ניתן לשמור את חזות העוף בבלילה הרטובה במקרר עד ל- 24 שעות ואז לצפות בפירורים ולאפות לפני ההגשה.
  • ניתן לגוון עם עשבי תיבול שונים, קארי, וג’ינג’ר.

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. טובלים את פרוסות חזה העוף בביצה טרופה ומצפים היטב בתערובת שניצל ולתנור. יש להדק באמצעות כף היד את תערובת הציפוי לפרוסות חזה העוף על מנת להבטיח ציפוי מלא ואחיד.

מניחים את השניצלים על גבי תבנית שטוחה עם נייר אפיה, מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 15 דקות. הופכים את השניצלים וממשיכים לאפות במשך 5-10 דקות נוספות. מכבים את התנור, ממתינים 2 דקות ומגישים חם.

טיפ לגיוון: ניתן גם לצפות פטריות שמפיניון, כרובית או פילה דג (ללא עור ועצמות) ולהכין על פי הוראות ההכנה על גבי האריזה.

רוצים תוספת לשניצל? התנור כבר חם? קבלו מתכון נוסף קליל וטעים לצד המנה העיקרית 

צילום: מתכון אוכל 106il -lifestyle
צילום: מתכון אוכל 106il -lifestyle

דלעת וקישואים פריכים בטחינה, שומשום, כמון ,נענע ולימון(30 מנות)

מצרכים:

  • 10 קישואים פרוסים (אפשר להחליף לחצילים)
  • 1 ק”ג דלעת חתוכה לפרוסות
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף דבש
  • חצי כוס מים
  • כוס עלי נענע קצוצים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית זעתר יבש
  • חצי כפית כמון טחון
  • קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
  • פירורי לחם קנור ‘שניצל ולתנור’
  • 100 גרם שומשום

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הטחינה עם שאר החומרים למעט הירקות, פירורי הלחם והשומשום.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם ‘שניצל ולתנור’ והשומשום.
  3. מכניסים את פרוסות הירקות לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
  4. מעבירים את הירקות לקערת פירורי הלחם והשומשום ומצפים היטב.
  5. מעבירים את הירקות לתבנית עם נייר אפייה.

מכניסים לתנור החם ואופים כ-15 דקות עד שמזהיב היטב.

תערובת פירורי לחם לאפיית שניצל בתנור. המותג הקולינרי המוביל מבית יוניליוור, מכיל כ-30% פחות שמן לעומת שניצל מטוגן. ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט וללא תוספת חומר משמר. כשר בהשגחת  בד”צ העדה החרדית.

תודה לאודי ברקן דיאטן ושף קליני שהבטיח לי מתכון בריא ומסתבר גם הכי טעים לשניצל.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים