תפוח עץ הדעת, תפוח זהב, פינק ליידי/// כל המידע על סגולות צריכת התפוח.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

תפוח, תפוח כן על עץ וגם על שיח, את הבריאות הוא משמר ואתה אכול אותו בבקשה מהר, פן יוכל אותו התן….

התפוח עץ, הפרי העתיק ביותר בתיעוד האנושות, מוכר לכל התרבויות המערביות כסמל פיתוי, טעם, ויופי אך לא רק…

בעידן המודרני לתפוח סמליות נוספת המתקשרת לאכילת פרי בריא. הביטוי הישן והשנון  “An apple a day keep the doctor away”. הוא בהרבה יותר מסתם ביטוי חריז…אחד התכונות החשובות שמייחסים לתפוח הוא ביכולתו להעניק פתרון טבעי לכולסטרול שמתחרה בסטטינים.

הטיפול בכולסטרול הוא בסטטינים, למניעת אירועי לב. במיוחד לאור ההנחיות החדשות של ה-AHA (האגודה האמריקאית לבריאות) אך לסטטינים תופעות לווי רבות, בין היתר עליה בהסתיידות העורקים, ירידה ברמת ה-Q10 בלב, ועוד….

מחקרים מדעיים מוכחים!

מחקר באוניברסיטת פלורידה ארה”ב  מ-2011 מצא שאכילת תפוח עץ אחד או שניים ביום, יכול להפחית את גורמי הסיכון למחלות לב.

מחקר אנגלי (מ 2014) הוסיף שאכילת תפוח עץ זו דרך בטוחה יותר למניעת אירועי לב.

מחקרים עתיקים יותר כבר מצאו שתפוחי העץ מסייעים באיזון רמות הסוכר בדם, מווסתים את התיאבון, מגינים מפני סרטן ושומרים על בריאות הריאות. אכילת תפוח אחד ביום יכול להציל מספר רב של אנשים בשנה ממוות כתוצאה מבעיות לב. ההסבר לכך שלתפוח אין תופעות הלוואי כמו של הסטטינים, והתפוחים יטפלו ביעילות רבה יותר באותן הבעיות שאמור לפתור הסטטינים. כלומר אם אוכלים יותר תפוחים ביום התוצאות תהיינה טובות יותר מאשר אם יכפילו את מינון הסטטינים, כל זאת ללא אפקט לוואי.

מה בעצם הופך את התפוחים לחיוניים כל כך לבריאות הלב?

תפוחים מכילים פלאבונויד הנקרא רותין (rutin). אשר יכול למנוע קרישים בכלי הדם, בורידים ובעורקים הגורמים לבעיות העיקריות ללב.

*אכילת תפוח ביום במשך 4 שבועות מפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL ) ב-40%, דרך בטוחה למניעת דלקת והגנה ללב.

על מנת לקבל את התוצאות הטובות יש צורך לבחור את התפוחים הטובים ביותר.

באוסטרליה חוקרים מצאו שזן ה-פינק ליידי אלו התפוחים הטובים ביותר מבחינת כמות הפלבונוידים.

*רוב הפלבונוידים נמצאים בקליפה ורצוי לקנות תפוחים אורגנים ולאכול אותם עם הקליפה.

מה הם היתרונות של תפוחי העץ? 

1.התפוחים עשירים בפקטין, סיב נמס המונע ספיגת הכולסטרול במעיים, מגביר את השימוש בסוג שומן זה במקום לאחסן בגוף.

2.הקליפות של התפוחים עשירות בפוליפנולים, נוגדני חימצון שמונעים הרס תאים על ידי רדיקלים חופשיים.

3.לא ידוע על תופעות לווי כתוצאה מאכילת תפוחים. לעומת זאת, הסטטינים גורמים לבעיות רפואיות קשות.

תפוח עץ כל המידע על סגולות צריכת התפוח. מאת: רות ברונשטיין 106il ישראל לייף סטייל מגזין
סלט תפוחי עץ טריים, בתוספת למתכון לחצו 

מהי הצריכה של תפוחים? האם למדינת ישראל היכולת לספק לנו את כמות התפוחים הנדרשת? 

אנו הישראלים צורכים כ-130,000 טון תפוחים בשנה, אך תוצרת חקלאית שלנו הינה רק כ-100-120 אלף טון בלבד. בשורת התפוחים מגיעה אלינו מארה”ב (כפי שהצילה את אירופה מרעב לאחר גילויי אמריקה) יבוא של כ-6,000-7,000 טון תפוחים אמריקאים מזנים שונים, הטעימים ביותר ממגוון זנים כמו:  פינקליידי, דלישס זהוב, גלה, גרני סמיט, אמפייר, דלישס, האניקריספ, יונתן זהוב, פוג’י מקינטוש ועוד, להשלמת הצורך בתפוחים.

מועצת התפוחים האמריקאית (USAEC) המורכבת מחמש מדינות מארה”ב, פועלת להגדיל את השוק הבינלאומי מאלפי החקלאים מגדלי תפוחים. יובל בר-נר הנציג  שמייצג את מועצת התפוחים והאגסים האמריקאית מציין כי: התפוחים האמריקאים שנמצאים ברשתות השיווק בכל רחבי המדינות, זוכים לחורף קר מאד ומושלג ולכן הם מצטיינים בעסיסיות, מתיקות ופריכות יוצאי דופן. תפוחי עץ אמריקאיים בהחלט מספקים את הדרישה הישראלית לתפוחים. אל דאגה 

יש לכולנו תפוחים, רק לכו מהר להוסיף לתפריט תפוח!  למתכון סלט תפוחים אמריקאי טעים  לחצו

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים