קובנה במילוי תרד באדיבות סולתם

קובנה במילוי תרד

קובנה במילוי תרד באדיבות: סולתם. צילום גל בן זאב. הכנה: רינת צדוק על מחבת

 

חמרים: 290 גרם מים בטמפ׳ החדר, 20  גרם שמרים או 8 גרם שמרים יבשים, 60 גרם סוכר, 20 גרם מלח, 150 גרם חמאה רכה מעורבבת עם 100 גרם שמן זית.200 גרם עלי תרד טריים שטופים ויבשים.

הכנה:

יוצקים את המים לקערת הלישה, מפוררים את השמרים לקערת הלישה. מוסיפים קמח, סוכר, ולבסוף את המלח. בעזרת וו הלישה, מערבבים במהירות נמוכה לאיחוד החומרים כשהעיסה אחידה מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ 3- דקות.

  1. מקמחים קלות את משטח העבודה.
  2. מעבירים את הבצק מהמיקסר למשטח העבודה.
  3. אוחזים בחלקו העליון של הבצק ומותחים אותו לכיוון הנגדי, חוזרים על הפעולה 5 פעמים עד שהבצק מקבל מרקם גמיש ונוח.
  4. מחזירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים כ 30- דקות.
  5. מחממים את החמאה עד שהופכת לרכה ולבנה.
  6. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל 4- חלקים שווים

לוקחים כל חלק ומגלגלים לכדור, מניחים על משטח העבודה, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות.

  1. משמנים במעט חמאה את המחבת או הסיר.
  2. משמנים את משטח העבודה
  3. לוקחים כדור ובעזרת ידיים משומנות פותחים אותו לאט לאט לעלה שקוף ודק.

מורחים מעט מתערובת החמאה, מפזרים מעט עלי תרד ומקפלים את הצד הימני לאמצע ואת הצד השמאלי לאמצע.

  1. מגלגלים לגליל שמנמן.
  2. חותכים את הגליל לשני שבלולים. חוזרים על הפעולה הזאת עד שמסיימים.
  3. מסדרים את השבלולים בסיר או מחבת ומתפיחים כ 40- דקות

קובנה במילוי תרד באדיבות סולתם

אפייה:

מחממים תנור ל 180- מעלות

מברישים את הקובנה במעט תערובת חמאה שנותרה

ומכניסים לתנור ל 15- דקות

מנמיכים את הטמפרטורה ל 160- מעלות,ואופים 25 דקות לקבלת גוון זהוב.

מוציאים את הסיר מהתנור ומחכים -10 דקות לפני שהופכים.

מגישים עם שמנת חמוצה ועגבניות מרוסקות

  , ,


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *