פחזניות קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו של הילי צילום:106il ישראל לייף סטייל

פחזניות קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו של illy

פחזניות קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו של illy

המתכון הזה טעים כל כך, ללקק את האצבעות! טעמתי אותו בסדנת קפה של  illy  והתאהבתי בטעם, בחידוש המרנין של מגוון האפשרויות לשימוש בקפה, למשקאות מאפים וכמובן בפחזניות קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו 

20151111_185523_resized

ddd

העבודה אמנם ארוכה יחסית לחסרי ניסיון אבל אפילו לפעם ראשונה בחיים התוצאה בהחלט מצדיקה כל דקה של עשייה כיפית, ממש עשיית יצירה אמנותית
חומרים לבצק רבוך- של הפחזניות

150 גרם מים
150 גרם חלב
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
130 גרם חמאה בקוביות
165 גרם קמח מנופה
270 גרם ביצים בטמפרטורת החדר

הכנת הבצק, מתכון לפחזניות צילום:106il ישראל לייף סטייל

הכנת הבצק, מתכון לפחזניות צילום:106il ישראל לייף סטייל

אופן ההכנה –

  1. מרתיחים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח. מערבבים היטב ומחזירים לאש ל"ייבוש" של דקה נוספת.
  2. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שהתערובת מתקררת מעט. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
  3. מעבירים לשק זילוף ומזלפים פחזניות. מניחים מעל הפחזניות את הדיסקים של קרמבל ואופים יחד.(בהמשך אופן הכנת הקרמבל)
    מזליפים את הבצק, מתכון לפחזניות צילום:106il ישראל לייף סטייל

    מזליפים את הבצק, מתכון לפחזניות צילום:106il ישראל לייף סטייל

  4. אפייה- בתנור מחומם היטב מראש ל190 מעלות. חום סטטי.
  5. אופים כ12 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל160 לאפייה מלאה, כ15 דקות נוספות.
    הפחזניות לפני האפיה, מתכון לפחזניות צילום:106il ישראל לייף סטייל

    הפחזניות לפני האפיה, מתכון לפחזניות צילום:106il ישראל לייף סטייל

שימו ♥ בשום אופן לא לפתוח את דלת התנור במהלך עשרים הדקות הראשונות

 חומרים לקרמבל לפחזניות –

150 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר חום דמררה
180 גרם קמח

אופן ההכנה –

  1. מערבבים את כל החומרים רק לאיחוד.
  2. מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי דק מאד.
  3. מקפיאים.
  4. קורצים עיגולים בקוטר הפחזניה ומניחים מעל כל אחת מהפחזניות שהזלפנו ואופים

חומרים לקרם קפה עם שוקולד לבן

300 גרם שמנת מתוקה
100 מ"ל אספרסו
200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה –

  1. מרתיחים את השמנת והקפה.
  2. מסירים מהאש ומערבבים עם השוקולד הלבן עד להמסה מלאה.
  3. מקררים לפחות 4 שעות.
    הכנת הקרם, צילום:106il ישראל לייף סטייל

    הכנת הקרם, צילום:106il ישראל לייף סטייל

הרכבה מנסרים את החלק העליון של הפחזנית האפויה.

מקציפים את הקרם במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך ויציב. מזלפים לכל פחזנית מהקרם בצורה יפה ומכסים עם ה"מכסה".

פחזניות במילוי קרם קפה צילום:106il ישראל לייף סטייל

פחזניות במילוי קרם קפה צילום:106il ישראל לייף סטייל

יאמי אימי בתיאבון!

  , ,


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *