טיב טעם עוגת גבינה. צילום אסף לוי

עוגת גבינה לחג השבועות

בחג השבועות נהוג לאכול מאכלי גבינה, אבל כולנו מחכים להפתעות הקינוח המתוקות, המהוות את גולת הכותרת של כל ארוחת חג.

ברשת קפה גרג, בחרו להמתיק לכם את החג, בעוגת גבינה פירורים, שהפכה כמעט למסורת בכל בית, בחג השבועות.

טיב טעם עוגת גבינה. צילום אסף לוי

טיב טעם עוגת גבינה. צילום אסף לוי

מרכיבים:

עוגת פירורים

קילו גבינה9%

800 מ"ל של שמנת מתוקה 42%

300 גרם סוכר

30 גרם פודינג וניל

30 גרם מ"ל ברנדי

גרידת לימון שלם אחד

אופן הכנת הבלילה:

מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל.

אח"כ מוסיפים בהדרגה את הגבינה.

מערבבים עם הלקקן.

לאחר-מכן מוסיפים את גרידת לימון והברנדי

ובוחשים במהירות איטית.

לשמור במקרר.

אופן הכנת הבצק:

450 גרם קמח.

250 גרם חמאה.

160 גרם סוכר.

4 חלמונים של ביצה. (צהוב של הביצה) 80 גרם של חלמון.

20 גרם אבקת-אפיה (2 כפות שטוחות)

את הסוכר והחמאה מערבבים היטב יחדיו.

מוסיפים בהדרגה את החלמון.

ואח"כ קמח + אבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.

על הבצק "לנוח" כשעה במקרר.

הוראות הכנה: 

משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית אפיה עגולה ואת ה-1/3 הנותר מרדדים בתבנית שטוחה.

אופים ביחד כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.

מצננים ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית העגולה.

את יתרת הבצק מפוררים ביד או במג'ימיקס מעל.

 מקפיאים למשך 3-4 שעות.

שיהיה לכם בתאבון, קוראי 106il אוכל… וכמובן – חג שבועות שמח!

*המתכון באדיבות רשת המזון "קפה גרג", ניתן להשיג כעת ברשתות. המחיר : המחיר: 36 ₪ , משקל כ- 200 גרם.

  , ,


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *