מתכון בריא – הכנת פסטה ללא גלוטן ברוטב עגבניות

רוצים להכין פסטה טרייה וטעימה ללא גלוטן?

חברת "בר-אל", מהמובילות בישראל בשוק המוצרים ללא גלוטן, מציגה פיתוח חדשני תערובת להכנת פסטה טרייה בהכנה ביתית. המוצר החדשני מאפשר לראשונה  ליהנות מהכנה ביתית של פסטה טרייה וטעימה,  ממש כמו הכנת פסטה טרייה רגילה. רק בריא יותר, נטול גלוטן, ללא תוספת סוכר, ללא שומן טראנס, ללא חומר משמר וללא לקטוז וקזאין. לכן אני בחרתי להכין השבוע פסטה ברוטב עגבניות ללא גלוטן והטעם מעולה,  במיוחד למי שאוהב כל כך פסטה ומטעמי שמירה על הגזרה ממעיט באכילת קמח.

 החומרים הנדרשים להכנת הפסטה הביתית :

קניית  קופסת תערובת לפסטה של בראל,  התערובת מספיקה להכנה של 1 ק"ג פסטה מבושלת.

שמן זית , 1/3 כוס מים,  4 ביצים , אופן ההכנה פשוט וקל, כך שניתן להכין עם הילדים ולארגן ביחד פעילות משפחתית מהנה.

שלבי ההכנה:

  • לערבב בקערת מיקסר – תערובת להכנת פסטה,  4 ביצים גדולות, 1/3 כוס מים, 6 כפיות שמן זית מלאות, 1 כפית מלח. לערבב הכול במשך כ- 5 דקות באמצעות גיטרה. לחילופין ניתן גם ללוש ביד כ- 7 דקות. לקימוח הידיים להשתמש במעט קמח אורז או קורנפלור.
  • לתת לבצק לנוח כ- 15 דקות עד שהוא מאבד מעט מדביקותו. לחלק את הבצק ל- 8 כדורים ולהתחיל לרדד. ניתן לרדד במכונת פסטה או במערוך. הוראות רידוד על גבי האריזה.
  • לאחר הרידוד חותכים את הבצק בכל צורה שרוצים – פטוצ'יני, עיגולים להכנת רביולי ועוד.
  • מכינים סיר גדול עם מים רותחים, עם 2 כפיות מלח ו- 3 כפות שמן זית. מכניסים את הפסטה לבישול קצר של 3 דקות ללא מכסה. במידה והפסטה עבה ניתן להוסיף זמן מה לבישול בהתאם לעובי.
בר-אל - תערובת להכנת פסטה.

בר-אל – תערובת להכנת פסטה.

מתכון לרוטב עגבניות:

ראש שיני שום

קופסת עגבניות מרוסקות

שני עלי דפנה

כפית אורגנו

כף אבקת מרק עוף או מלח

250 גר עגבניות שרי חתוכים לארבע חלקים

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה: לחמם את השמן ולהכניס את העגבניות שרי לאחר כמה דקות לשפוך את רסק העגבניות ושאר החמרים להביא לרתיחה ולהשאיר על אש נמוכה כ15 דקות לסדר צלחת עם הפסטה שהכנו מעליה לשפוך עגבניות ולהשבית הטעם חובה להוסיף מעל פרמזן איכותי.

בתאבון!!

*** הפסטה להכנה  כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא.

מחיר: כ-17 ₪ (ל- 500 גרם).

ניתן להשיג ב: רשת שופרסל (במתחמי green), עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *