מתכון לפוקצ’ה פטריות ומוצרלה

מרכיבים:

2 אריזות mix פטריות של 'חוות השמפיניון', חתוכות
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
2 כפות אורגנו קצוץ
1 שן שום, כתוש
12 זיתי קלמנטה חתוכים
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

לבצק:
50 גר' שמרים טריים
21/2 כוסות מים פושרים
1 ק"ג קמח ללחם מנופה
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 ביצה
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. יוצקים שמן זית במחבת רחבה ומקפיצים את הבצל והפטריות עד התאדות הנוזלים. מוסיפים אורגנו ושום ומבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מהאש להצטננות.

2. הבצק: מערבבים שמרים, מים חמימים ו 1 כפית מהסוכר בקערה קטנה ומשהים עד שהנוזל תוסס. מעבירים את הקמח לקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. יוצקים את נוזל השמרים לגומת הקמח, מוסיפים שמן, ביצה סוכר ומלח ולשים כ 7 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בעזרת הידיים לעובי 1/2-1 ס"מ לערך, יוצרים גומות קטנות באצבעות.

5. מברישים בשמן זית ויוצקים מעל את תערובת הפטריות. מפזרים את הגבינה ואופים כ 15 דקות עד שהבצק אפוי וזהוב.

 

בתאבון!




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *