מתכון לספיי ריבס ברוטב ברבקיו וסומק

טיפ: את הרוטב הסמיך כדאי ורצוי לשמור. הוא ישמש כבסיס נפלא לתבשיל קציצות וכן בן לוויה ראוי לאורז לבן.

2 ק"ג נתח ספייריבס, פרוס לצלעות עם עצם
קמח לקימוח

לרוטב

 1.5 ליטר מיץ תפוזים
גרידה מקליפת תפוז אחד – לא חובה

 6-8 שיני שום

4 כפות גדושות סומק

1 כף מלח

1/2 כפית פלפל לבן

קורט צ'ילי טחון

5  כפות דבש

 1/3 כוס סוכר

3  כפות סויה

 3 כפות חומץ בלסמי
1  כף קורנפלור

1 כפית טבסקו בטעם מעושן

אופן ההכנה: מקמחים את צלעות הספייריבס. מסננים מעודפי הקמח.

מלהיטים סיר ברזל גדול וכבד וצולים בו את הצלעות על חום גבוה במשך כ-8-10 דקות. אין צורך בתוספת שומן – שכן הן נצרבות ומיטַגנות בשומן של עצמן. מוציאים את הצלעות מהסיר ומוסיפים במקומן את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור. מביאים לרתיחה.

מוסיפים את הצלעות לסיר, מכסים במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-100-105 דקות (שעה ושלושת רבעי).

הגשה: מכבים את האש ושולפים את נתחי הבשר מהרוטב. מוסיפים קורנפלור לרוטב, מערבבים היטב ומסננים לכלי אחסון. יוצקים כמה כפות מהרוטב (לפי הטעם) על הצלעות. מגישים חם ולצד מנת תפוחי אדמה: פירה, צ'יפס או אפילו תפוחי אדמה קלופים ומאודים.

מאת השף רונן רביב ממסעדת "ברביב"  בזכרון יעקב, מסעדה המתמחה ברטבים ובבשרים.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *