מתכון ללחמניות מתוקות במילוי ממרח אגוזים לואקר

מתכון לחמניות מתוקות ממולאות בממרח אגוזים לואקר,לחמניות רכות, מתקתקות ומפנקות

מרכיבים ל-30 לחמניות:

1 ק"ג קמח לבן

1 שקית שמרית

2 כפות משפר אפייה שמרית

3/4 כוס סוכר

200 גרם חמאה רכה

5 ביצים

1/2 כוס חלב חמים

2 כפיות מלח

25 גרם חמאה מומסת לשימון

למילוי: 1 צנצנת ממרח אגוזים לואקר

להברשה: 1 ביצה טרופה

להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

1. מקפיאים את צנצנת ממרח האגוזים של לואקר למשך כ-3 שעות.

    מוציאים מהמקפיא ובעזרת כפית פריזאית או רגילה יוצרים 30  כדורים. מניחים את הכדורים על

     מגש עטוף בנייר אפייה ומקפיאים למשך כשעה נוספת.

2. מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שקית שמרית, משפר האפייה והסוכר ומערבלים

    במשך חצי דקה. מוסיפים את החמאה והביצים וממשיכים לערבל במשך כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים

    חלב ומלח ומערבלים במשך כ-4 דקות נוספות עד שהבצק אחיד, גמיש ומעט דביק.

3. משמנים קערה בחמאה, מעבירים אליה את כדור הבצק ומשמנים גם אותו. מכסים בשקית ניילון

    ומתפיחים במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-30 יחידות. משטחים מעט כל יחידה, טומנים בתוכה

    כדור של שוקולד קפוא, סוגרים ומגלגלים לכדור. מעבירים את הכדורים לתבנית מאפינס, מברישים

    בביצה טרופה, מכסים ומתפיחים במשך כ- 35-40 דקות.

המתכון באדיבות : שף קונדיטורית עמית דונסקוי, ללואקר. בתאבון!  




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *