מתכון ללחם דגנים ביתי בהשראת המאסטר רינה שדה

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

אחד ממוצרי המזון שאני לא יכולה בלעדיהם הם לחמים, לעומת זאת יכולה לחיות רק מהם, רק ממני לחמים ומאפים, אך מסתבר שלי לא קל לעכל את הבצק, הרי מי לא זוכרת את הימים בהם לקחנו קמח ומים ועשינו דבק. כל הזיכרונות על ימי הדבק היצירתיים מהגן, אינם משפיעים על מיצי הרוק וחוש הריח שלי להתבלבל ולהתמכר למראה לחם חם וטרי ישר מהתנור.

אז אם כבר צריך להפחית מכמויות לחם כדי לא להשמין ולהרגיש כבדות , הכי בריא וטעים להכין  לחם בבית, כן, לחם תוצרת בית זו לא משימה קשה כמו שאתן חושבות, סדנא קצרה וכייפית אצל המאסטרו רינה שדה ואתן מבינות שאפשר ורצויי לאפות לחם, כל שנותר לבחור מוצרי גלם איכותיים וקדימה הרווחתן ביושר לחם ממכר.

מתכון ללחם דגנים  

מתכון ללחם דגנים ביתי, רינה שדה צילום:106il ישראל לייף סטייל מגזין
מתכון ללחם דגנים ביתי, בצילום: רינה שדה עבור 106il ישראל לייף סטייל מגזין

מאפיינים: לחם עשיר אך לא כבד. בצק יחסית רטוב,לא דביק במיוחד, מרקם אחרי אפייה: רך ואוורירי,בעל בועות אויר

טעמים:”מעופשים”, חמצמצים

צורה: כיכר עגולה, אפייה: בתבנית/על ניר אפייה

כדי שהלחם יהיה אוורירי רצוי להכין חלק מהבצק יום קודם, ובצק נוסף ביום האפייה. פשוט ולא מסובך, ערב לפני להכין להשאיר במקרר וכשתמצאו זמן  בו אתן בבית למחרת המשיכו את המלאכה

הכנה לילה לפני: בצק מקדים:

חומרים מידות כמות
קמח לבן כוס ו 1/4 176 ג’
מים חצי כוס 120 מ”ל
מלח חצי כפית 4 ג’
שמרים יבשים קורט 1 ג’
סה”כ   300 ג’

משרה: תוספות ללחם כדי שיהיה בריא יותר, טעים יותר, ועשיר יותר: להכניס בכלי חצי כוס מכל אחד מהדגנים:  זרעי פשתן, גרעיני חמניות, שומשום, שיבולת שועל, 3/4 כוס מים

  • במידה ואין לכם את אחד מהדגנים אפשר להכפיל את הכמות של האחר, לי לדוגמא היה חסר זרעי פשתן החלפתי בכוס גרעיני חמניה וכוס שומשום במקום חצי כוס שיבולת שועל

בצק:

חומרים מידות כמות
קמח לבן 3 ו 1/4 כוסות 478 ג’
קמח מלא כוס  ורבע 184 ג’
שיפון חצי כוס 74 ג’
מים 2 כוסות ו1/3 515 מ”ל
מלח כף 17 ג’
שמרים יבשים חצי כפית 4 ג’
משרה מהמשרה למעלה 434 ג’
בצק מקדים הבצק למעלה 294 ג’
סה”כ   2000 ק”ג

בצק סופי:

סדר הכנסת החומרים (לישה): מים עם החמרים להכנת בצק מקדים לישה ושמירה במקום חמים עד למחרת, לשים  בנפרד את הקמחים,שמרים מלח ומים, להוסיף את המשרה להתחלת הלישה של הלחם

הצלחת הלחם טמונה בהתפחה בין לישה ללישה,חשוב כדי לאפשר לבצק ללכוד אויר לתוכו ובכך להיות אוורירי.

Bread מתכון ללחם דגנים ביתי, רינה שדה צילום:106il ישראל לייף סטייל מגזין
מתכון ללחם דגנים ביתי, בצילום: רינה שדה, עבור 106il ישראל לייף סטייל מגזין
התפחה ראשונה: שעה
חלוקה: משקל :350 ג’ ליחידה (חלוקה ל 3 לחמים )
תצורה מקדימה: כדור עגול, לא מאד מהודק
זמן מנוחה: 20-25 דקות,לכסות בצק
תצורה סופית: הידוק לכיכר אובאלית
התפחה אחרונה: כשעה-שעה ורבע בתוך תבנית,”התפר” כלפי מטה,הדבקת שיבולת שועל/סובין מלמעלה
טמפרטורת אפיה: 210
 אדים: פעם אחת לפני הכנסה לתנור ופעם שניה אחרי הכנסה
חריצה: אין
זמן אפיה: 30-40 דקות

*מים– לא לשים מראש את כל הכמות בהתאם ליכולת הספיחה

* זמני התפחה: תלוי בטמפרטורת החדר ,זמנים יכולים להתקצר/להתארך בהתאם לחום /קור,קיץ/ חורף

  • תודה לרינה שדה מומחית לאפיית לחמים, מדריכת  סדנאות לחם לקבוצות לפרטיים וחובבים, למידע והצטרפות לסדנא הקרובה.

:[email protected]  Cell: ++972-54-5832434

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים