מתכון לדג סלמון

מתכון השבוע: דג סלמון עם אטריות אורז ופטריות פיופינו

מתכון השבוע מביא אליכם מתכון של דג סלמון עם אטריות אורז ופטריות פיופינו. ניתן להגיש כמנה ראשונה או עיקרית, לארוחה ביתית או לאירוח;

מרכיבים

  • * 6 נתחי סלמון במשקל 100 גרם כל אחד עם העור ללא עצמות
  • * 1 חבילת אטריות אורז במשקל 500 גרם
  • * 2 אריזות פטריות פיופינו
  • * 2 שיני שום קצוצות
  • * 1 כפית שורש זנגויל קצוץ
  • * שמן

למשרה

  • * שליש כוס שמן זית
  • * שני שליש כוס חומץ בלסמי
  • * 4 כפות רוטב סויה
  • * מלח
  • * פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • * מערבבים את חומרי המשרה בתבנית פיירקס או זכוכית, ומשהים בו את נתחי הסלמון כחצי שעה. לאחר ברבע שעה הופכים את הנתחים.
  • * מחממים מחבת ומעבירים אליה את נתחי הסלמון עם נוזלי המשרה. צורבים את הסלמון כ 2-3 דקות מכל צד כך שתוכו נותר ורדרד. בזמן שהנוזל מסמיך ומזגג את הסלמון, מסירים מהאש ומניחים בצד מכוסה.
  • * מבשלים את אטריות האורז ומסננים. מחממים מחבת עם מעט שמן, שום וזנגויל. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ 2 דקות. מוסיפים לפטריות 3-4 כפות מהסירופ שנוצר במחבת הסלמון ומצרפים את אטריות האורז. ממליחים ומפלפלים.
  • * להגשה מניחים בצלחת נתח סלמון מזוגג, לצידו אטריות אורז עם פטריות פיופינו.

בתיאבון!

 

  , , ,


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *