מרק קרם שורשים באהבה מהשף אמונה אלירז

מרק קרם שורשים

באהבה מהשף אמונה אלירז

מסעדת בן עמי המושבה הגרמנית ירושלים

מרק חורפי. צילום: גדעון שרון
מרק חורפי. צילום: גדעון שרון

מצרכים:

2 שורשי סלרי קלופים  ופרוסים

3 קולרבי

4 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים

8 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס

4 בצלים בינוניים קצוצים

סלסילת פטריות שמפיניון

50 גרם חמאה

125 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל יין לבן יבש

1 ליטר ציר ירקות

אגוזי מלך קלויים וקצוצים

עירית קצוצה

אגוז מוסקט

אופן  ההכנה:

מטגנים את הבצל  במעט שמן ע ד לריכוך והזהבה עם חצי כף מלח.

מוסיפים את הפטריות ואת החמאה וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל הירקות וממשיכים בטיגון עוד כ-8 דקות. מוסיפים את הציר או מים , מלח ופלפל ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את היין והשמנת ואת אגוז המוסקט וטוחנים בבלנד יד.

להגשה: עירית קצוצה ואגוז מלך קלוי וקצוץ.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *