מרק מיסו יפני פייסבוק: יפן טיפים והמלצות למטילים

מרק מיסו יפני עשיר

מתגעגעים ליפן? אוהבים אוכל אסיאתי? עבורכם, מתכון למרק מיסו, יפני עשיר ומשודרג עם רבועי טופו טבעי ליב.

מרק פשוט וקל,  5 דקות הכנה, 5 דקות בישול, והטעם מרק מיסו יפני איכותי!


המצרכים: 
*חבילת טופו בטעם טבעי של ליב(1 מתוך 2 באריזה)חתוכים לרבועים לפרטים לחץ
*2 כפות מיסו כהה, ממחית פולי סויה,
*3/4 כוס שבבי אצות יבשות
*6-4 פיטריות שיטאקי יבשים חתוכים.
*8-9 כוסות מים.
* כף ג'ינג'ר מגורד.

אופן ההכנה:

פותחים את אריזת הטופו וחותכים לריבועים את החבילה האחת מתוך מארז 2 חבילות של טופו טבעי ליב, מגרדים את הג'ינג'ר בצלוחית.

לסיר בינוני, על אש גבוה, מכניסים את המיסו, והמים עד להרתחה, לאחר מכן מוסיפים את הטופו טבעי ליב ושאר המצרכים לבישול איטי כ 5 -10 דקות.

בתיאבון! מבטיחה לכם לגרוף מחמאות מכולם. רק  אל תשכחו להודות. אשמח, המלצה של רות, מרק מיסו טופו ליב.

  , ,


2 thoughts on “מרק מיסו יפני עשיר

  1. כמה דברים לגבי מיסו וטופו.
    1. לא נהוג לבשל את המיסו. מבשלים את הירקות עד שהם רכים, ואז מוציאים מעט מים מהמרק, מערבבים אותו עם משחת המיסו, מחזירים את זה לסיר, ומחממים שוב עד לפני רתיחה, ומכבים את האש. אפשר לשים גם את המיסו ישירות במרק (אחרי ההירקות חמים) בתוך מסננת קטנה, ומשתמשים בבוחש או במזלג כדי להמיס את המיסו שבמסננת אל תוך המרק, ושוב – מכבים לפני רתיחה.
    בישול המרק כולו עם מיסו שהוכנס לתוכו מראש, גורם לביטול חלק מהערכים התזונתיים של המיסו, וגם להפחית את הארומה המיוחדת של המיסו. משחת מיסו אפשר גם לאכול כמו שהיא, ולכן לא חייבים ממש לבשלה.

    טופו נהוג להכניס לתבשיל בסוף. יש בו אנזימים שנהרסים בבישול. האנזימים הבריאים אובדים אם מבשלים אותו.

    בתאבון,
    זאב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *