לחמניות קשקבל ופרג. צילום: בועז לביא

מיוחד לשבועות: מתכון ללחמניות קשקבל ופרג

לכבוד חג השבועות קבלו מתכון ללחמניות קשקבל ופרג בעיצוב חגיגי במיוחד!שילוב לארוחת חג

לחמניות קשקבל ופרג. צילום: בועז לביא

לחמניות קשקבל ופרג. צילום: בועז לביא

חומרים ל- 25 לחמניות: 

3½  כוסות קמח (500 גר')

 ½ שמרית שמרים טריים (25 ג')

 ½ שקית משפר אפיה שמרית

 4 כפות סוכר

 100 גרם חמאה רכה

 1 ביצה גודל L

¾ כוס+ 2 כפות מים (200 מ"ל)

2  כפות מלח

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

חומרים לציפוי ועיצוב:

1 ביצה טרופה, 2 כפות פרג שלם, 2 כפות מלח גס

לקשירה – חוט שפגט

אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, משפר האפייה והסוכר. מוסיפים את הביצה, החמאה והמים ומערבלים  כ- 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והגבינה ומערבלים עד לפיזור אחיד.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת נפח.
  3. מחלקים את הבצק ל 25 חלקים ומגלגלים לכדורים. קושרים כל כדור בחוט שפגט, לפני האפייה.
  4. מניחים כל לחמנייה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו משהים להתפחה של כ- 40 דק', או עד הכפלת נפח.
  5. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט פרג ומלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות, עד הזהבה. מצננים ומגישים.
  6. מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית קטנה מלאה במים רותחים, לייצור אדים בזמן האפייה.
* המתכון מוגש אליכם באדיבות 106il בריאותמאת: שף קונדיטורית עמית דונסקוי, באדיבות: "שמרית".
  , , , ,


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *