pitaya, פיטאיה, המלצה של רות חדש על המדף

חדש על המדף: פיטאיה

פיטאיה  – חקלאי גרנות. פרי בצבע בלעדי, הטעם עסיסי והתוצרת גאווה ישראלית.

חדש בחקלאות הישראלית, גרנות – המפעל הגדול בישראל לשיווק והפצת תוצרת משקי התנועה החקלאית הקיבוצית, תשווק את פרי הטיטאיה – חקלאי גרנות. 

גידול הפיטאיה המוביל בישראל, בזכות קיבוץ מעברות, אשר מגדלים את הפרי בשני זנים הנקראים וונוס ואפולו.

הטעם נפלא, הצבע ייחודי ומרשים. דומה לארטישוק בחוץ עם טעם עסיסי, מתוק חמצמץ, המזכיר את טעמם של הקיוי סברס ורימון יחד.  בעלי קליפה סגלגלה וצהובה, בתוכו זרעים קטנים ושחורים. ערכו התזונתי בעל  ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. 

"חקלאי גרנות" מיזם חדשני לשיווק תוצרת חקלאית קיבוצית, גם לרשתות השיווק האורבניות. לרשתות השיווק המובילות, לשווקים הפרטיים, לחנויות פירות וירקות. לאחר החדרה מוצלחת של תוצרת חקלאית כמו: אבוקדו, פירות הדר, משמשים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות ודובדבנים, תמיר בושניצקי, מנהל חקלאי גרנות לשוק מקומי, מודיע על הוספת הפיטאיה, כאחד מהתוצרים של הקיבוצים השותפים (מעברות) לארגון הוותיק והמצליח גרנות.

הפיטאיה, המכונה פרי הדרקון,  קקטוס חסר קוצים הצומח לגובה של עד ששה מטרים. 

ניתן להשיג בין בחודשים ספטמבר לינואר ברשתות המזון ברחבי הארץ.

________________________________

 

  , , , , , ,


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *