הגספצ'ו של אבואלו(Abuelo): מתכון מדור לדור


הגספצ'ו של אבואלו (Abuelo)

עונת הקיץ קרבה והפעם הבאנו אליכם מתכון לגרסת הגספצ'ו (Gazpacho) במתכונתה האנדלוסית (דרום ספרד). את מרק הגספצ'ו מגישים קר מאוד והוא קלאסי לחודשי הקיץ החמים. חמש דקות של הכנה לטובת הנאה צרופה שמחזיקה במקרר כשבוע ימים.

למרק הגספצ'ו עשרות ווריאציות, אבל הפעם אנו מפרסמים את המתכון של  אבואלו (סבא בספרדית) מהעיר סביליה שבדרום ספרד. במקרר של אבואלו ניתן למצוא גספצ'ו בקופסאות סגורות, החל מעונת האביב. מזג האוויר בסביליה מאוד יבש וחם וכבר מחודשי עונת האביב ניתן להרגיש את הקיץ (דומה מאוד למה שקורה אצלנו בארץ).

הגספצ'ו הינו משקה קר שנהוג להגישו כאפרטיף (לא אלכוהולי כמובן) לארוחה, בכוס קטנה, ולסיימו במהלכה כתוספת קרירה ומזינה. מרק הגספצ'ו של אבואלו שלי מסביליה כל כך טעים שבסביליה נהגנו לעיתים לשתות אותו אך ורק בכדי להתרענן וליהנות מטעמו הנפלא. חומרי הגלם, הם כל מה שחשוב במרק הזה ואני מגישה לכם את גרסתו המקורית. אך זכרו, הגספצ'ו של אבואלו נמצא רק בסביליה ומי מכם שאי פעם ירצה לטעום את המרק המקורי יצטרך פשוט…להגיע לסביליה.

הנה המתכון. פשוט מאוד להכנה, ו וMuy rico!

1. עגבניות אדומות מאוד ובשלות (בין 6-10)

2. 1 גמבה אדומה (גודל קטן)

3. 1 גמבה ירוקה  (גודל קטן)

4. 1 שן שום

5. הרבה שמן זית (כרבע כוס)

6. 1\8 כוס מים

7. מלח

יש לבחור את העגבניות הבשלות והאדומות ביותר ולחתוך אותן לרבעים. לאחר שחותכים את הגמבות (רצוי לחתיכות קטנות) ואת שן השום, מוסיפים הכול לבלנדר. בשלב זה מוסיפים את שמן הזית והמלח וטוחנים הכול יחד. מוסיפים מים בהתאם לטעמו ולרמת הסמיכות הרצויה מבחינתכם ומערבבים.  צבעו של המרק כתום כהה ומרקמו מעט סמיך. לאחר שהמרק מוכן ניתן "לשחק איתו" ולהוסיף עוד שמן זית או מלח בהתאם לטעמו של כל אחד. אחד הדברים היפים במרק הגספצ'ו זה שניתן להתאימו לכל חיך ולכל אדם שלא מפחד לשתות משקה קר שהוא בעצם מרק. תהנו!!

***ניתן גם להגישו לצד פרוסות לחם לבן או קרקרים ולטבול בו

הגספצ'ו אבואלו מתכון שכובש בטעמו את כל המסובים. אותי במיוחד כי זה תמיד מזכיר לי את הסבא שלי בספרד.

106 אוכל, מאת: דניאל ברונשטיין




6 thoughts on “הגספצ'ו של אבואלו(Abuelo): מתכון מדור לדור

  1. טעמתי בעצמי את המתכון וזה סופר טעים. אפילו שזה מוזר לי לשתות מרק קר. תודה!

  2. בהתחלה קצת נרתעתי מ"מרק קר". אבל אחרי שטעמתי הופתעתי לטובה – זה טעים, כיפי, מרענן ואף משביע ו… בריא!!!

    • בהתחלה קצת נרתעתי מ"מרק קר". אבל אחרי שטעמתי הופתעתי לטובה – זה טעים, כיפי, מרענן ואף משביע ו… בריא!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *